sejlnumre_2013_150413Det går stærkt når der sejles kapsejlads, placeringerne skifter og afgørelserne er tætte når der kæmpes om placeringerne helt til man når i mål. Dejligt er det at blive taget i mål og kunne være tilfreds med en god indsats og spændende dyster.

Mindre tilfredsstillende er det ikke at få den placering man nu engang kæmpede så hårdt for. Det kan faktisk være konsekvensen af ikke at have korrekte og synlige sejlnumre i sit sejl.

Det kan være yderst vanskeligt for et race crew at skelne, hvem er ham med det blå og hvide sejl med med X i sejlet ? Og hvad med ham med det røde ? Kom de korrekt ind ?

Der er mange muligheder for fejl, og vores dommere har tidligere pointeret vigtigheden af at vi benytter de godkendte og synlige sejlnumre. Derfor er der i 2013 sæsonen øget fokus på sejlnumre! Du skal benytte sejlnumre der overholder de vejledende mål, kravene kan du læse mere om i DBO’s regler og vejledning for sejlnumre.

For sæsonen 2013 indskærpes det, at der ikke tages i mål hvis man ikke har sejlnumre i henhold til de krav vi er underlagt, dem kan du læse mere om her. Er du i tvivl så gå f.eks til Peter Havn fra Neilpryde Sails DK, tidligere aktiv windsurfer, her kan du bestille sejlnumre der overholder regler og krav.