Lørdag dag 1

Traditionen tro agerede Nivå Bådelaug sæsonåbner for DBO’s første afdeling af DM serien i Formula/Slalom. Nivå_04-05-13_1Vejrudsigten for weekenden havde ugen for inden varieret en del, nogle satsede på slalom og andre på formula. Det gjorde imidlertid at hele 32 havde forhåndstilmeldt sig til stævnet. Som stævnet kom nærmere blev vejrudsigten for lørdag mere og mere lovende ud mht vinden. Lørdag morgen bød på et rigtig fint fremmøde men knap så meget vind. Efter skippermødet var vinden dog ankommet og tiden inden frokost brugt på to helt perfekte formula sejladser – begge domineret af Sebastian Kornum der mestrede østenvinden til perfektion. Længere nede på resultatlisten var der hår kamp om pladserne og det gav en masse aktion på banen!

Efter frokost meldtes det ud at der ville blive satset på minimum en slalom eliminering. Store Vind variationer skabte lidt problemer med banelægningen, dog Nivå_04-05-13_2ikke noget Nivås efterhånden rutineret hold kunne løse. Som satset gennemførtes 1 perfekt slalom eliminering der igen blev domineret af Sebastian Kornum. Kona sejlerne var ligeså tændt på slalom som resten af feltet og de fik deres sejladser i hus uden problemer udover deres sædvanlige sejladser up/down-bane. Det er ikke så tit at de får lov til at sejle slalom under et stævne, men muligheden forelægger en anden gang. Blandt konasejlerne var der kommet et helt hold af svenskere som gav danskerne noget konkurrence.

Søndag dag 2

Søndagens vejrudsigt så på ingen måde ud til at kunne bære en formula sejlads og det gjorde den da heller ikke. Det ødelagde imidlertid ikke stemningen blandt sejlerne på land der beskæftigede sig med trim, hygge og taktik i stedet. Kona fik fuldt hus igennem om søndagen i fuld sol 22 grader. Alt i alt et rigtig godt stævne hvor både Nivå_04-05-13_3sejlere og banelæggere sørgede for masser af aktion. I Formula/Slalom Open rangerede Sebastian Kornum højest, dernæst Brian Røgild og til sidst Nikolaj Kruppa efter 2 formula sejladser og 1 slalom eliminering. Kona blev efter 8 sejladser vundet af Magnus Lindstdt efterfulgt af Jesper schmidt og Isak Bengtsson.

Frederik Sommer / DEN-206

Formula/Slalom resultat kan hentes her og Raceboard/Kona resultat kan hentes her.

Jan Nielsen har skudt en serie af billeder, de kan ses i DBO’s billedarkiv her.