Køge_15:09:13_2I weekenden d. 14-15/9 var der lagt op til slalom DM i Køge bugt. Vejrudsigten var meget ustabil i dagene op til stævnet, så ingen vidste rigtig hvad man kunne forvente af weekenden, det endte så med en meget skidt vejrudsigt der ikke lagde op til hverken slalom eller formula.

Lørdag morgen var vinden svag, men den byggede op og folk blev klar til at gå på vandet. Omkring 10 knob fra øst gav mulighed for dagens første sejllads, en sejlads lige på grænsen hvor næsten alle sejlere planede rundt i den lette luft, men da de forreste sejlere Køge_15:09:13_3nærmede sig mållinjen valgte dommerne at sætte fun flag pga. den lette luft. Efterfølgende blev der sejlet 2 gode sejladser inden en kort frokost pause. Efter frokostpausen var der lagt op til 2 sejladser mere og den fine østenvind var også at finde i de sidste sejladser. Dagen blev afsluttet med Julius’ chili con carne, der blev spist under bestyrelsesmødet for DBO. Informationer om dette møde vil blive delt på et senere tidspunkt.

Hvis der skulle gennemføres et slalom DM for 2013 skulle det være søndag, og der var lagt op til en dag Køge_15:09:13_4med massere af action. Fra morgenstunden af var vinden drejet i sydvest hvilket ikke er den bedste retning i Køge. Så dommerbåden satte kurs mod horisonten og startede med at lægge en formula bane meget langt fra kysten. Det blev besluttet at formula ville starte og så snart der var slalom inden for rækkevidde ville der blive skriftet over. Det blev til 3 gode formula sejladser i god vind, til tider også slalom vind, inden sejlerene blev sendt på land for at skifte til slalom. Slalom sejladserne skulle sejles i fullfleet, fordi det er noget lettere at holde styr på når banen ligger så langt fra land som den gjorde. Ude på banen var

Overall vinder af stævnet.

Overall vinder af stævnet.

vinden meget meget ustabil og vindstødene var stærke men samtidig var bane området proppet med vindhuller. Det lykkes dog at få 2 sejladser igennem. Banen var lavet med kun 3 mærker så det var vigtigt at have farten med sig hvis man ville frem i feltet. 1. sejlads blev gennemført fejlfrit, men 2. sejlads skulle igennem en omstart pga. for mange tyvstartende. Men blev så startet igen og gennemført uden de diskvalificerede. For lige at dræne de sidste kræfter ud af sejlerene droppede vinden helt da der skulle krydses den lange vej ind, så der måtte tøffes ind i op mod en time.

Overall vinder af Slalom DM. (Mangler Vinderen Kasper Juul Larsen)

Overall vinder af Slalom DM.
(Mangler Vinderen Kasper Juul Larsen)

Det blev i alt til 7 tællende formula sejladser og 2 slalom sejladser til DM regnskabet.

Vi fra Køge vil gerne takke for en rigtig god weekend der trods den dårlige vejrudsigt op til, bød på mange gode sejlader og massere af action på vandet.

Flere billeder kan ses her af Jan Nielsen: dbo.dk

Sebastian Kæmpe // DEN-105

Bedste Kvinde, Grandmaster, Youth i Slalom DM (Mangler bedste Master og overalt Kasper Juul).

Bedste Kvinde, Grandmaster, Youth i Slalom DM
(Mangler bedste Master og overalt, Kasper Juul Larsen).