DM_Skalskor_28:13_1

Med en svingende vejrudsigt op til stævnet var alle spændte på forholdende i Skælskør til årets Harboe Cup. Lørdag var der ikke lovet noget særlig vind, men allerede tidligt kom der lidt pålandsvind.
Så vi fik sejlet 2 sejladser i vind lige over vindgrænsen i fine forhold, hvis det ikke lige havde været for en anselig mængde søgræs, så der var meget venden og tang aftagning. Foran var det Kruppa og Poser der battlede om første pladserne.

DM_Skalskor_28:13_2

Der var besøg af Lærke Buhl-Hansen fra Århus der havde skiftet RSX brættet ud med en formula, og viste hvordan man sejlede i de forhold og kom i mål på en 5. plads i den første sejlads.

Søndag var der lovet noget mere vind og fralandsvind, og allerede fra morgen stunden var der hylen i masterne. Der var ikke helt nok tang til at kunne gå på vandet om Søndagen som om Lørdagen men i strøm bæltet var det tæt på, og det gav mere end normalt skiften i placeringerne.DM_Skalskor_28:13_3

Planen var 2 race back to back med start kl 10 også en god pause, derefter årets sidste 2 sejladser.

Kl 10 stod alle klar på banen, Kruppa var klar med sin 12èr og Poser var helt på tæerne og klar til at kæmpe for sin første stævne sejr i Open klassen.

Første sejlads tog Kruppa sikkert mens Poser havde en off sejlads, så var Kruppa foran. Næste sejlads giver Poser den gas og udligner stillingen, så spændingen er intakt i frokost pausen, som blev nydt på land.DM_Skalskor_28:13_4

Efter frokost var alle mand klar igen og presset var nu på Poser efter at have lavet en fratrækker i dagens første sejlads, men Poser nupper den næste og så vil den sidste sejlads blive afgørende for stævnet.

Vinden er nu rimelig ustabil og  vejen til topmærket er mere end tricky. Da vi er på anden omgang er vinden så dårlig at dommeren skyder sejladsen af, der var Poser kun 100 meter fra mål !

Banen bliver nu rokeret lidt rundt og dommeren gør klar til endnu et forsøg. Denne gang holder vinden lidt DM_Skalskor_28:13_6bedre men er dog igen rimelig tynd omkring toppen på 2. gang og Kruppa formår ikke at finde vejen, så Poser kommer op til Kruppa. Svenske Ulf brugte ikke så mange slag som Kruppa i at komme rundt om toppen, så han er allerede godt på vej i mål. Klumpen med Kruppa/Poser driver rundt om toppen af afvisermærket og efter 40 meters drivning kommer vinden så Kruppa og Poser fortsætter deres kamp til mål om sejren. Poser trækker igennem tangen og nupper Kruppa og dermed stævne sejren. Kruppa smiler dog ganske glad, da 6 sejladser var det der skulle til, for at han kunne hive det samlede DM i Formula og kombineret hjem.DM_Skalskor_28:13_5

Der blev vist suveræn sejlads af Peter Hollænder, som virkelig havde fundet takter i Køge, og igen her i Skælskør viste han at Grand Masterne rules, den var Ulf fra Sverige også med på, og med en sejr i sidste sejlads, skubbede han Peter Robby Hollænder ned af podiet i Open. Flot sejlet Grand Masters.

I stil med Køge var det en flot stille tur til land, dog kun 40 min denne gang, så alle var godt trætte, mens DBO teamet regnede resultater i store mængder, var der pølser og præmieoverrækkelse.

Så efter 36 sejladser er året slut, og vi kan se tilbage på en masse sejladser i meget forskellige forhold. Der er blevet sejlet på alle stævne dage på nær en, et snit på 3 sejladser om dagen – det må siges at være et godkendt år.

Og som altid har Jan Nielsen taget fantastiske billeder som kan ses her mens resultater kan ses her.

Vi ses i 2014

Brian Røgild / DEN-173