Christian Justesen Australsk Youth mester 2011

Christian Justesen har for anden gang sejlet sig til titlen som Australsk mester i Youth klassen.

Efter en spændende afslutning på konkurrencerne i Down Under Pro 2011, hvor de australske mestre i Formula windsurfing blev fundet i konkurrencen ved Hawks Nest, Nord for Sydney, var det Christian der tog titlen hjem. Med helt nye sejl, og smidt direkte fra den danske vinter ind i en hedebølge med 43 grader, og ustabile vindforhold, blev Justesen for anden gang kåret som australsk mester i Youth klassen (under 20 år). Sidste gang var i 2009, hvor han besøgte sit fødeland sammen med resten af familien.

Christian om sin nye titel: “Jeg havde på forhånd sat mig store mål: at vinde titlen i Youth klassen og at komme i top 10 overalt. I løbet af de 4 dage konkurrencen løb over, var jeg i tæt konkurrence med de bedste australske unge windsurfere, og jeg rangerede skiftevis som nr. 1 og nr. 2. Forholdene i Hawks Nest er fantastiske, en bugt lige ud til Stillehavet, med fladt vand og normalt masser af vind. Men denne uge var forholdene ”tricky”, varmen gjorde, at vejrudsigterne var upålidelige, og ligesom man havde besluttet sig for én størrelse sejl viste det sig at være alt for stort eller for lille. Og så var der kun et at gøre: ”klemme ballerne sammen og gøre sit bedste”! Risikoen for dehydrering og solstik var der konstant, og var noget der skulle overvåges og arbejdes med, i særdeleshed i de sidste dage, hvor man har vænnet sig lidt til temperaturerne.”

Et stort tillykke til Christian med titlen – læs hele Christian Justesens race report fra Australien.