Windsurfernes professionelle world cup, PWA World Tour, har gennem de seneste år rundet den vestjyske fiskerby Klitmøller. Tidligere på året måtte arrangøren aflyse pga. manglende finansiering. Finansieringen er nu fundet og PWA World Tour kommer til Danmark igen.

Tidligere på året meldte foreningen Friends of Cold Hawaii ud, at man pga. manglende finansiering ikke så sig i stand til at gennemføre dette års event. Finansieringen er nu på plads – og windsurfernes World Cup kommer til Klitmøller i 2014.

Begejstrede arrangører

Arrangørerne af Cold Hawaii PWA World Cup er begejstrede. Troels Schwarz, konstitueret formand for foreningen Friends of Cold Hawaii, der arrangerer PWA World Cuppen, udtaler:

“Vi er selvfølgelig fantastisk glade for den situation, vi befinder os i nu. Det, vi var overbeviste om ikke kunne lade sig gøre, kan nu lade sig gøre. At det lokale engagement har vist sig at være så stort, betyder meget for os. Vi kan stå sammen, når sagen er vigtig nok. Det er et tegn på styrke og sammenhængskraft eller slet og ret jysk vilje til at ville noget, som er ud over det sædvanlige.”

Massiv lokal opbakning gør det muligt

Takket være massiv lokal opbakning er Cold Hawaii PWA World Cup tilbage i kalenderen for 2014. Dermed har situationen ændret sig markant siden januar 2014, hvor foreningen Friends of Cold Hawaii, som arrangerer begivenheden, pga. et for spinkelt økonomisk fundament aflyste begivenheden i 2014.

Det er Thisted Forsikring, som gennem en 3-årig aftale har givet begivenheden en økonomisk saltvandsindsprøjtning. Dennis Rene Petersen, administrerende direktør for Thisted Forsikring, udtaler:

“Vores lokale forankring og engagement er en væsentlig del af selskabets DNA. Derfor mener vi også, at Cold Hawaii PWA World Cup bør fastholdes og udvikles. Det kræver, at et fundament etableres, og det kan og vil vi gerne medvirke til igennem en økonomisk håndsrækning, der kombineret med mange ildsjæles ihærdige indsats, sikrer begivenhedens bæredygtighed.”

Thisted Forsikring er ikke den eneste lokalt forankrede organisation, der er på banen. Thy-Mors HF & VUC, en lokal uddannelsesinstitution, har ligeledes bidraget væsentligt til, at det, der for få uger siden så ud til ikke at kunne hænge sammen, nu hænger sammen. Jens Otto Madsen, rektor for Thy-Mors HF & VUC, udtaler:

“Fra august starter vi HF Cold Hawaii. Det er et nyt initiativ, som gør, at unge fra hele landet kan surfe og windsurfe og bo på surf-kollegium i Klitmøller samtidig med, at de får en solid gymnasial ungdomsuddannelse. Cold Hawaii PWA World Cup giver Thy-Mors HF & VUC en enestående mulighed for at synliggøre uddannelsen. Derfor er vi gået ind med et betydeligt sponsorat.”

Sidst men ikke mindst deltager repræsentanter fra Kystbyernes Netværk nu side om side med Friends of Cold Hawaii i det daglige arbejde med at skaffe flere lokale medlemmer og annoncører til begivenheden. Foruden Klitmøller indgår byerne Vorupør, Stenbjerg og Agger i netværket. Michael Ruby, talsmand for netværket, siger:

“I disse år satser vi sammen med Thisted Kommune og en række andre lokale turismeaktører stærkt på at opbygge brandet ”Cold Hawaii” som et rejsemål for folk, der kan lide at være aktive i naturen. Vi mener, at den synlighed, den årlige afholdelse af Cold Hawaii PWA World Cup giver, har afgørende betydning for arbejdet. Derfor har vi valgt at bruge en stor del af vore ressourcer på at skabe et bedre fundament for begivenheden.”

Cold Hawaii PWA World Cup finder sted fra d. 15 – 21. september, 2014 i Klitmøller.