290814_nm_2I de sidste dage i august blev Nordisk Mesterskab i Formula og Slalom afholdt i Nyborg af ØBK ud for deres klubhus ved Søbadet med smuk udsigt over Storebælt og broen i baggrunden. Et helt års planlægning og arbejde skulle føres ud i praksis, og gerne resultere i et stævne hvor deltagerne kunne se tilbage på et stævne med masser af gode oplevelser.

ØBK satte alle sejl til og besluttede bla. at have præmiepenge for at trække endnu flere deltagere til stævnet, og gerne udenlandske sejlere. Efter en del overvejelser besluttede NM udvalget hos ØBK, at NM skulle være et kombineret Formula/Slalom stævne, dette for at have fokus på en disciplin i fremgang og for at øge bidraget til at få det sociale aspekt i højsæde ved NM 2014. Rigtig mange ØBK medlemmer støttede op om projektet, og valgt at bruge 3 dage på at give surferne en god oplevelse og et stævne hvor alt bare klappede.

Det eneste  der skulle vise sig at drille, var vinden. Udsigten lovede fin stabil vind, men virkeligheden var en helt anden. Fredag kom der 2 sejladser i hus inden vinden valgte at slukke. Der manglede nu kun 1 sejlads for at det kunne blive et officelt NM.

290814_nm_3Lørdag var udsigten faktisk rigtig god. Fin formula vind, og det tilmed fra den ”rigtige” retning, som i Nyborg er Sydøst. Alle som har prøvet at sejle i Sydøst vind i Nyborg, ved at det er ”Kongeretningen”. Men igen viste det sig at man ikke kunne stole på de meteorologer.

Lørdagen bød derfor på en del start forsøg inden det lykkedes at få den 3. sejlads og det officielle NM i hus.
En 4. sejlads blev også sat i gang, men den blev afblæst, til stor ærgrelse for dem som godt kunne bruge en fratrækker. Så desværre ikke mere sejlads lørdag.

Søndag var udsigten ikke til noget som mindede om vindsurfing, og stævnet blev skudt af omkring middagstid, og efter præmie overrækkelsen kunne de der havde flere timers transport hjem komme tidligt afsted.

Præmieoverrækkelsen foregik uden de helt store overraskelser, og dog…
Jeg er rimelig sikker på at Martin (DEN-245) og Steen (DEN-500) kan bruge de næste mange stævner på at diskutere, hvem der var den bedste danske Master sejler til NM, men resultatlisten lyver ikke.

290814_nm_1I Open klassen satte Sebastian Kornum en tyk streng under, at man skal  stå mere end tidligt op for at sejle fra ham.

Der skal lyde en stor tak til de mange svenske, norske og den ene tyske sejler som valgte at tage den lange vej til Nyborg og dyste om titlen som Nordisk Mester 2014.

ØBK er glade for den positive feedback som vi har modtaget. Dejligt at høre det har været rart at deltage i et stævne hvor der var rigtig god stemning blandt sejlerne, og dejligt at blive rost for den professionelle afvikling af stævnet.

Vi håber se jer alle igen til andre danske stævner.

 

De bedste sejler hilsner – Thomas Hou /DEN-91

 

Check også videoen fra NM eller de mange fine billeder, de komplette resultater finder du her.