120914_ringkoebing_1Ringkøbing Sejlklub åbnede dørene for DBO i weekenden og viste, at de også kan lave windsurfstævner på højt niveau med god forplejning, kompetent mandskab og generelt styr på sagerne og overskud.

Stævnet skulle vise bredden i dansk windsurfing, og der var indkaldt til alle discipliner – formula og slalom samt wave og freestyle. For de akrobatiske discipliners vedkommende startede stævnet allerede fredag formiddag med skippermøde kl. 11. Her troppede ungdomstalentet Mads Jepsen og tandlægen fra Esbjerg, Kasper Thrane, pligtskyldigt op, selv om udsigten ikke ligefrem indbød til freestyle eller wave. Det gjorde den heller ikke lørdag, men søndag morgen fik vi afviklet freestyle som en duel mellem netop disse to sejlere. Mads Jepsen trak det længste strå og topper nu rangslisten efterfulgt af Kasper Thrane.

Formula/slalomsejlerne indtog fjorden lørdag morgen og havde dejligt solskin og et par og tyve grader med i posen. Det var formulavejr, og efter et par afsblæste sejladser lykkedes det at få et resultat i kassen. Overdommeren forsøgte ihærdigt at få flere sejladser i kassen – rygtet vil vide, at der i alt blev sat omkring 8 sejladser i gang, men vinden blæste ikke rigtig vores vej. Lørdag aften tændte sejlklubben op i grillen og rullede fadølsanlægget frem. De trætte sejlere livede op, men de mange startforsøg havde alligevel sat deres spor i deltagerne.

Søndag morgen var efteråret kommet til Ringkøbing  – temperaturen var faldet fra ca. 23 grader lørdag til 13-14 grader i løbet af natten. Men temperaturfaldet bragte en frisk nordøstenvind med sig, og første start gik kl. 10. Anden sejlads blev sat i gang i umiddelbar forlængelse af den første. Med i alt 3 tællende sejladser i kassen, blev der rigget om til slalom – serien måtte dog afbrydes, da vinden alligevel var for ustabil til at gennemføre. Efter frokost blev der gennemført to formulasejladser mere med godt skud i raketten. Sebastian Kornum dominerede feltet og vandt alle stævnets 5 sejladser!!

120914_ringkoebing_2I open fun var Ho Bugt godt repræsenteret – her er vist en klub, vi kommer til at høre mere til. Hos kvinderne udkæmpede Natasha Schaloffsky og Caroline Hjerrild en række gode dueller med Natasha som vinder.

DBO vil gerne takke Ringkøbing Sejlklubs mandskab for deres indsats og overskud, og vi glæder os til at vende tilbage i 2015. Her håber vi det vil lykkes at få vist windsurfsportens bredde og få gennemført både wave og freestyle og formula og slalom ved et fælles stævne med en god vejrudsigt.

Resultater og video bliver lagt op snarest, imens kan du checke de mange billeder i DBO’s billedgalleri.

 

DBO