Følgende artikel er venligst lånt fra Dansk Sejlunions hjemmeside, og forfattet af Henrik Tang.

Dansk Brætsejler Organisation (DBO) har valgt, at DM i Formula og Slalom afvikles som en stævnerække. Det har medført øget aktivitet til stævner fordelt i hele landet. Første stævne i DM-serien afvikles i weekenden d. 9.-10. maj med Nivå Bådelaug som arrangørklub.

143120774137411300_resized

66 sejlere klar til start

Til årets første stævne i DM-serien for Formula og Slalom har 43 sejlere meldt klar til start. Samtidig med DM-serien deltager også One-design klassen Kona, så årets første kapsejladsstævne i DBO tæller hele 66 deltagere.

DBO har gennem en lang årrække arbejdet målrettet med at samle kapsejladslystne windsurfere, så man skaber synergi mellem den nye unge generation af talentfulde windsurfere og det etablerede kapsejladsmiljø. Derved opnår man deltagelse af breddesejlere og elitesejlere til de selvsamme stævner – og dette på tværs af alderstrin. For eksempel er den yngste deltager til årets første DBO-stævne blot 13 år, mens stævnets veteraner på henholdsvis 53 og 55 år har mange internationale mesterskabstitler med i bagagen. Blandt stævnets sejlere er der ligeledes deltagere, der for nuværende gør god figur på den internationale scene blandt verdenseliten i alle tre discipliner.

”Vi er begejstrede over så flot tilslutning til årets første stævne”, fortæller Henrik Carstens, formand for DBOs kapsejladsudvalg, og fortsætter: ”Det er virkelig positivt med en ny gruppe af juniorer og ungdomssejlere, der i dén grad udfordrer eliten. Flere af de unge sejlere har et imponerende højt niveau, og det er medvirkende til en god udvikling af både disciplinerne og vores organisation. Jeg vil også fremhæve, at DBOs stævner tiltrækker udenlandsk deltagelse”.

Gode sejladser i alle klasser

Når flere windsurf-klasser, der isoleret performer bedst i ret forskellige vejrforhold, skal kapsejle til det samme stævne, er kapsejladsledelsen udfordret. På den første dag af årets første DM-stævne formåede kapsejladsledelsen med dommer Jan Madsen og baneleder Brian Habekost i spidsen, at træffe gode valg. Der blev således gennemført 4 Formula-sejladser samt 1 tællende og 1 påbegyndt slalom-elimination i DM-serien. Ikke mindst fik Kona-klassen gennemført 6 sejladser.

Alt tyder på, at der kommer endnu flere sejladser i hus på stævnets sidste dag – hvor dommer og baneledelse har fokus på at få afsluttet den påbegyndte slalom-elimination, hvis vejrets luner tillader det.

143120777393269700_resized

Frivillige kræfter løfter i flok

Stævneleder fra Nivå Bådelaug, Steen Buck Hansen, udtrykker stor tilfredshed med antallet af sejladser og tilslutningen til stævnet. Steen Buck Hansen fortæller:

”Vi har efterhånden ret stor erfaring med at afvikle stævner i Nivå Bådelaug. Vi har arrangeret flere mesterskaber for forskellige kølbådsklasser, vi har afholdt VM i Kona, og vi har været fast arrangør af DBO-stævner gennem en længere årrække. Det kan være svært at håndtere tre discipliner samtidig, men vi har ved siden af den meget kompetente baneledelse og ekspertdommer i kapsejlads for windsurfere et sammenkørt crew på 18 officials, der er vant til at arbejde meget tæt sammen. Jeg er på alle måder rigtig godt tilfreds, og vil give en stor ros til alle frivillige – uden deres store engagement ville vi ikke kunne arrangere og afvikle et stævne”.

6 stævner udgør DM

Formula og Slalom er nogle af sejlsportens mest action-packed kapsejladsdiscipliner. Formula sejles på op-ned baner, mens Slalom sejles på downwind-baner med hastigheder på over 35 knob. Disciplinerne supplerer hinanden godt til stævner, fordi man ideelt kapsejler i Formula op til ca. 10 m/sek, hvorimod Slalom ideelt kræver vindstyrker på over 10 m/sek.

DBOs Fomula og Slalom DM udgøres af 6 stævner fordelt over hele landet for at sikre aktivitet i disciplinerne. Se mere om DBOs Formula- og Slalom DM via Dansk Brætsejler Organisations hjemeside, hvor resultater fra DM-serien også tilgås.