Årets sidste og afgørende afdeling af DM-serien var afholdt med perfekte forhold til formula i Skive. Skiw-Racing i samarbejde med Maritim Center Skive, stillede op med et professionelt mandskab og sikrede 6 gennemførte sejladser af høj kvalitet. Lørdag var der 4 sejladser i frisk vind og søndag 2 sejladser i let til frisk vind. Startlinjen lå altid perfekt i forhold til vindretningen hvilket også forårsagede tæt kamp i startøjeblikket – et par gange lidt for tæt, hvor sejlere kolliderede i ren styrbord/bagbord, men heldigvis ingen skadekommende.

144269682206198300_resized

Lørdag aften var der arrangeret festmiddag i sejlklubbens fine lokaler. TJ Catering leverede igen lækker mad i store mængder, og alle sejlere mødte op til spisningen. Der var god stemning og desserten smagte godt efter 4 hårde sejladser.

To nye formula-sejlere som deltog i ’Open Fun’, viste stort potentiale til stævnet. Jens Kofoed sejlede banen rundt med et lånt klubsejl som mildest talt lignede en ballon og var alt for stor til de hårde vindpust om lørdagen. Det var imponerende at han kæmpede imod og var i stand til at gennemføre. På samme tid var Mathias Pakula flyvende og helt sikkert også en sejlers udvikling vi glæder os til at følge næste år.

144269690286583000_resized

En bemærkelsesværdig og ”out-standing” deltager var Kim Dahl, som på hjemmebane kunne vise vejen rundt med de rigtige vindspring. I 3. sejlads lavede Kim en 4. plads som et tydeligt bevis på at han kan være med i toppen når lidt mere rutine og stabilitet bliver indøvet.

Nikolaj Kruppa sikrede sin første sejlads-sejr i lang tid. Den smagte godt, og du kan forvente at han håber på flere af den slags næste år. Han slog bl.a. Sebastian Kornum og Frederik Poser som har været to skarpe sejlere under alle årets afdelinger af DM.

simon

Nu går vi vinteren i møde, hvor træningen for de fleste naturligvis fortsætter. Det bliver spændende at se hvem der bliver hurtige i den kommende sæson. Der er ingen tvivl om at mange nye talentfulde sejlere som vi har mødt i 2015, vil stå stærkere i næste års DM-serie.

Se billeder fra stævnet her.

Sebastian Kornum DEN-24