Photo: thorstenindra.com

Stævnekalender
3-5 juni, Wave/freestyle DM, Danmark Mobilt (NASA)
(10-11 juni) Reserve weekend
3 dages Danmarksmesterskab i wave/freestyle. Danmark mobilt, med reserve weekend hvis vi ikke kan afholde konkurrence første weekend. Tilmelding på dbo.dk

19 – 22 oktober, Klitmøller Open, Klitmøller (NASA)
NASA/Klitmøller, legendarisk 4 dages wave/freestyle stævne, international konkurrence. Tilmelding på https://dbo.dk/?page_id=45


Events udenfor DBO kalender
22-23 april, Wave/freestyle camp, Hobro (Blåvand)
(29-30 april) Reserveweekend
Wave/Freestyle forårs camp, tager udspring fra Hobugt Surfklub, hvor der er fokus på at udvikle deltagernes wave og freestyle egenskaber i samarbejde med de deltager til campen, samt de tilknyttet instruktører. 
(Kasper Thrane, Andreas Jørgensen, Nicolaj Klitgaard, evt. Mads Jepsen)

10 juni, Freestyle funcup, Lynæs Surfcenter (Lynæssurfklub)
1 dags freestyle funstævne, ekstra fokus på juniorer/begyndere og sjov konkurrence.
Tilmelding på dagen.

Baggrund for stævnekalender
Vi har været mange overvejelser igennem før 2017 stævnekalenderen var på plads. De tanker vil vi gerne dele med jer, for at give en idé om hvad der ligger til grund for kalenderen.

Afvejning af Elite vs bredde, event vs konkurrence → Vi vil gerne have flere folk til stævnerne!
Efter de sidste 2 års wave/freestyle møder i Klitmøller, har det stået klart at vi som wave/freestyle miljø gerne vil 2 ting med vores konkurrencer. På den ene side vil vi gerne have en fair og seriøs konkurrence i optimale forhold, men på den anden side vil vi også gerne hygge os, have det sjovt, og få en masse tid på vandet. 
Det trækker umiddelbart i to vidt forskellige retninger, men vi har så vidt muligt prøvet at stykke stævnekalenderen sammen, så den opfylder begge behov, hvilket vi håber fører til det allervigtigste: Nemlig at vi bliver så mange surfere som muligt til stævnerne!! Det gør det ikke kun sjovere at sejle konkurrencen, men også 1000 gange federe at være på stranden, i klubhuset eller til festen.

DM over 2 weekender, Danmark Mobilt (Fokus på konkurrence)
Først og fremmest er DM for første gang i lang tid rykket væk fra efterårsferien. Dette er bl.a. for at åbne op for international deltagelse i efterårsferien uden at det ødelægger en fair kamp om DM-titlen. Men primært er det for at give mulighed for at konkurrere i de bedst mulige forhold i Danmark den pågældende weekend. Med chance for bedre forhold, kommer også nemmere/hurtigere afholdt konkurrence (så man evt. kan køre frem og tilbage samme dag), sjovere sejlads, federe billeder/video og forhåbentlig flere deltagere i fremtiden, der gerne vil deltage når man er sikret gode forhold. Eventstemning bliver der tilgengæld knap så meget af, selvom vi selvfølgelig vil gøre hvad vi kan.

Photo: thorstenindra.com

Efterårsferien – Klitmøller open (Fokus på bredde, event og konkurrence)
Eventstemning bliver der masser af i efterårsferien! 4 dage fyldt med action, på land, vand og i luften. Vi kører videre fra sidste års succes med udenlandsk deltagelse, og håber at kunne gøre stævnet endnu større i år! Om der er vind eller ej, vil der være aktivitet lige meget hvad, om det bliver SUP, demoudstyr, longboard, quiz, surfmovies, foredrag, beerpong, tow-in eller hvad vi nu finder på. Dette bliver eventet der kombinere det hele, men fokus er på eventstemningen. Idéen er at lave et event man simpelthen ikke KAN gå glip af som wave/freestyle sejler.

Lynæs Vandsportsfestival (Fokus på bredde, juniorer og event)
Idéen bag Lynæsstævnet (som egentlig ikke er dbostævne), er at få så mange nye som muligt til at komme og sejle konkurrence.  Et 1 dags stævne, med tilmelding på dagen, hvor det kun handler om at have det sjovt og komme en masse på vandet! Forhåbentlig med lidt undervisning, efterfulgt at konkurrence, supersession og hygge. Stævnet foregår i sammenhæng med en vandsportsfestival, så der er masser af aktivitet og surfstemning. Vi håber at set-uppet, sammen med et næsten gratis tilmeldingsgebyr, vil få en masse nye til at komme og få en god oplevelse med wave/freestyle stævner!

Format
Klasser: Der vil blive konkurreret i følgende klasser til DBO stævnerne i 2017
A – række, Women,
Junior:  Konkurrerer efter PWA sejladsbestemmelser. 

B-række: Vi vil rigtig gerne have en B-klasse op at stå, hvor fokus er på sjov sejlads og maks tid på vandet! Konkurrence formatet er derfor nødvendigvis ikke som PWA, men afgøres på dagen efter forholdene, for at give mulighed for max tid og sjov på vandet! Som noget nyt kræver det IKKE dbo medlemsskab at stille op i B-rækken det første år, dvs. at man kun betaler stævnegebyr hvis man stiller op i B-rækken 2017.
Kontingent: DBO kontingent er fastsat til 500 kr igen i år, 250 kr for juniorer, men vi vil gerne gøre det klart at kontingentpenge går direkte til at vi kan lave bedre stævner. Så om det er tilmeldingsgebyr eller kontingent er egentlig et fedt. Det betyder til gengæld at tilmeldingsgebyret bliver lavere i år (umiddelbart 100 kr pr stævnedag).

For at gøre det mere attraktivt for nye sejlere, at komme med til stævnerne, har vi lavet muligheden for at melde sig til i B-rækken uden at skulle betale DBO kontingent. B klassen konkurrer ikke om en officiel Danmarksmestertitlen, men får så meget tid på vandet som muligt, og får et event resultat for hvert stævne samt en samlet rangliste for året. 

Det er kun forårs DM og stævnet i efterårsferien, der er egentlige DBO stævner. Lynæs, evt Waterz og wave/freestyle campen kræver altså ikke DBO medlemsskab. 

Vi håber at muligheden for at deltage i B-rækken, Lynæs + WaterZ stævnet uden kontingent vil få mange nye sejlere til at melde sig til, og det med tiden vil skabe et endnu større og federe wave/freestyle miljø.

Dommere: 1 overdommer, 2 dommere og ellers sejlerbedømning for at holde tilmeldingsgebyret så lavt som muligt.
Kan aflyses/ikke aflyses: Umiddelbart er alle stævner KIA (Kan ikke aflyses), men DM kan rykkes.
Tilmelding: Tilmelding på dbo.dk senest 1 uge før. Lynæs tilmelding på dagen.
Resultater: Der vil blive kåret en officiel Danmarksmester i A, Women og junior, en eventvinder for hver klasse i efterårsferien (med trofæ!), samt en samlet ranglistevinder på baggrund af de 2 officielle DBO stævner.