Tre danskere tog afsted til Lago Di Santa Croce, hvor Formula Verdensmesterskaberne blev afholdt. De bed lidt negle da de så den vejrudsigt der var meldt med masser af regn og absolut ingen vind. Men til trøst kunne de lokale fortælle at vejrudsigten aldrig passer hernede, hvilket skyldes bjergene. Efter en mislykket første dag på vandet, var vi dog alle blevet en anelse nervøs, men guderne var med os. Vi endte med at få fire dage med masser af vind, og endda gennemføre det antal sejladser som er maksimum – 15 formula sejladser på 4 dage, hvor der blev sejlet 3 sejladser i træk, en kort pause og endnu 2 sejladser. Specielt de 3 sejladser i træk var hårde, da man blev tør i halsen, og man svedte som en gal i solens hede som var takket være den at den termiske vind indtog søen.


To af danmarks sejeste kvinder var afsted – Anissa Mohrath (DEN-85) og Anne-Louise Alsted (DEN-482), og udgjorde 2 af de i alt 5 kvinder. Anne-louise havde en god start, men havde ikke mulighed for at skifte til mindre sejl da vinden tiltog, og det medførte i en del fejl som kom til at koste hende den ene point til anden pladsen. Samlet set klarede hun sig også bedre end englændere som kan ses på overall resultatet (se link nederst) og med en stadig tilfredshed, kunne Anne-Louise komme vende hjem med bronze. Anissa var flyvende, og havde det sjovt med at kæmpe mod de andre Masters og Youth, og kunne tage kvinde guldet med hjem.
Kvindernes resultat kan ses her.


Danmarks unge sejladser, Anders Eliasen (DEN-48), har det sidste års tid taget et kæmpe skridt op af den danske ranglist og udviklet sig meget. Det beviste han også til VM, hvor han overall vandt det 12 race i super let vind men med vindstød. Han formåede også at få en overall 7. pladse og to 9. pladser, for slet ikke at tale om de fire 1. pladser i Youth. Men det var just ikke nok til at slå den lokale halv Italienske, halv Hollandske, windsurfer Ennio Dal Pont. Men Anders blev en sikker sølv vinder med sin 2. plads i Youth.
Youth resultat kan ses her.

Overall resultat kan ses her.
Anders Eliasen (DEN-48) overall #11
Anissa Mohrath (DEN-85) overall #37
Anne-Louise Alsted (DEN-482) overall #47