Sidste weekend i efterårsferien blev årets største wave/freestyle stævne afholdt. Traditionen tro, gik vinden i øst dagen forinden, men alligevel blev det til utroligt meget tid på vandet, masser af sjov og resultater i stort set alle klasser.

Til stævnet var mere end 30 friske windsurfe dukket op, og da der allerede var chance for vind på 1 dagen, rykkede hele banden til Krik Vig torsdag eftermiddag.
Vinden kom langsomt ind i løbet af eftermiddagen, og en voksende juniorfreestyle klasse blev sendt på vandet. Først til 2 x supersession, vundet af Tobias Bjørnå, Nick Spangenberg og Line Wittrup, og senere til en singleeliminering hvor Tobias Bjørnå kom til tops med så mange spinrotationer at dommerne knapt nok kunne følge med. 

Dagen efter blev en vild beslutning taget for at gå all in på fede freestyleforhold, og det var derfor mange smalle øjne til skippermøde ved lysets frembrud ved Feggesund. Fladt vand og vind til 4.6 – 5.2 udgjorde idéele freestyle forhold, og konkurrencen blev skudt i gang med det samme. Med et dommercrew på stranden og en standhaftig overdommer og flagbære var rammerne sat for en ideel freestyle konkurrence. 
Det lykkedes hurtigt at få en A single elimination i hus, hvor et Thurø lokal opgør tog plads i finalen. I sidste ende var det Rasmus Øgelund der kom ud som vinder foran Mikkel Lambæk. 
B-rækken nåede også at sejle 2 elimineringer, og her var det Asger Fonnesbech der gjorde fin form med duckjibes, chop hop, rotationer og meget mere, og var derfor sikker vinder i begge sejladser.


Juniorerne fik også en double eliminering i hus, og her gjorde Malte Øgelund et godt comeback indtil Nick Spangenberg akkurat fik sat en stopper for ham. Nick fortsatte sin flotte sejllads og slog Tobias Bjørnå i en tæt duel 2 gange, og endte derfor som vinder af junior freestyle!
A rækken gik også i gang med en double eliminering, og det var klart fra første heat at Rasmus Bang King var på en mission. Rasmus sejlede heat på heat på heat og slog alt på sin vej. Vinden begyndte at løje, men Bang-King viste eminent teknik og fik altid nok tricks i kassen til at gå videre. Han nåede helt til finalen hvor Rasmus Øgelund ventede. Finalen blev sejlet i ultra let vind, og selvom Bang King kæmpede alt han kunne, pumpede Rasmus Øgelund med energien i behold sig til en sejr i A rækken. 
Straks efter finalen var sejlet døde vinden yderligere og der blev pakket sammen for dagen.


Lørdag så umiddelbart ud som en stille dag. Men til skippermødet kl 10, så udsigten pludselig anderledes ud og der blev derfor gået for at sejle wave i Middles.
1 meter bølger og perfekt sideshore vind fra styrbord mødte sejlerne i Middles, og juniorerne kom derfor hurtigt i dragterne og gjorde klar til at hoppe på vandet. 
Allerede fra første heat gav juniorne den fuld gas med spring, waverides og endda både frontloop og backloop forsøg. Fra start gjorde Nicklas Herrera og Jan Malte god form, og det var derfor naturligt at netop de to mødtes i winnersfinal. Finalen var et fyrværkeri af backloop forsøg, frontloops, tweak shove-its og gode bølger. Begge sejlere scorere højt og i sidste ende var det en 2:1 beslutning fra dommerne der afgjorde at Jan Malte blev vinder af junior wave.
Kvinderne kom også på, og både Line Wittrup og Caro Weber gav den maks gas. I heatet tog vinden til og begge fløj højt i deres spring og havde god power i deres bølger. 
Selvom Line kæmpede flot, var det svært at gøre noget med Caro’s stabile worldcup sejlads, og derfor endte Caro også med sejren.


Inden A sejlerne kunne nå på vandet, begyndte vinden desværre at stilne af, så det blev i stedet besluttet at sejle en KÆMPE fælles supersession med ikke færre end 21 sejlere på vandet! Både Mads Bjørnå og Nicklas Herrera gjorde god form på bølgerne, mens Rasmus Øgelund og Andreas Maciej gik størst på springene.


Sejlerne kunne akkurat lige nå at komme af dragterne og i skjorten før den store fællesmiddag og fest blev sat i gang i NASA. Efter maden tog festen fart og de festglade surfere blev hentet i partybussen fra Dampmøllen, og hvad der skete videre er ikke godt at vide.

Der skal lyde en stor tak, til alle sponsorer til stævnet, her skal nævnes: Novasol Dansommer, Neilpryde Scandinavia, Simmerstyle, Intersurf, Nautic, Boardpunx/Mystic, Westwind samt Fanø Sport og Event.

Event Video

Video Dag 1
Video Dag 2
Video Dag 3

Billeder kan findes på Facebook begivenheden her

Resultater
Junior Freestyle
1. Nick Spangenberg
2. Tobias Bjørnå
3. Malte Øgelund
4. Nicklas Herrera
5. Line Bang Witturp
5. Alfred Dixen
7. Simon Thule
7. Marinus Tambo

B Freestyle først runde
1. Asger Fonnesbech
2. Mathias Stendorf
3. Michael Falkenberg

B Freestyle second runde
1. Asger Fonnesbech
2. Michael Falkenberg
3. Mathias Stendorf

A Freestyle
1. Rasmus Øgelund
2. Rasmus Bang-King
3. Mikkel Lambæk
4. Noah Willumsen
5. Claudius hofbauer
5. Andreas Pedersen
7. Oscar Helmersen
7. Nicolaj Klitgaard Frederiksen
9. Nick Spangenberg
9. Nicklas Herrera
9. Jonathan Willumsen

Kvinde Wave
1. Caro Weber
2. Line Bang Witturp

Junior Wave
1. Jan Malte Claus
2. Nicklas Herrera
3. Tobias Bjørnå
4. Nick Spangenberg
5. Alfred Dixen
5. Line Bang Witturp
5. Malte Øgelund