Nivå Bådelaug er hvert år vært for det første DM stævne som afholdes i disciplinerne Kurs, slalom og Kona windsurfing. De sidste 2 år har der ikke været nok vind til at kunne gennemføre kurs og slalom, og kurs/slalom sejlere har måtte kigge på Kona sejlerne tage ud, da Kona disiciplinen ikke har en nedre vindgrænse – nøjagtig som den olympiske windsurfing klasse RS:X. I år er Nivå stævnet også det officielle DM for Kona.

Men i år skulle det være helt og aldeles anderledes. Der var både sne fra moegenstunden for første gang og der var lovet vind til trods for de meget skiftende vejrudsigter som skyldtes uvidenhed om hvordan et lavtryk nordpå skulle bevæge sig og bringe den kolde luft med ned. Vejrudsigten endte med at love 7m/s lørdag fra kl 14 med en vind drejende over i nord. Men vinden drejede og forårsagede vindspring gentagne gange, men endte aldrig over i nord. Og der blev heller aldrig stabilt 7m/s. Tilgengæld måtte kurs og Kona sejlerne holde godt ved sejlet i pustene med kolde fingre som skyldtes den ekstrem kolde vind. Også Crewet i bådene havde svært ved at holde fingrene varme, men de overlevede heldigvis alle sammen og gjorde en brav af en indsats.

Om søndagen havde vejrudsigten igen ændret sig fra ingenting til faktisk at love 6-7m/s, og der var derfor ro blandt sejlerne der ikke havde set den opdaterede vejrudsigt. Men ingen hast, for Kona’erne blev sendt ud til hele 3 sejladser før Kurs kunne starte. Igen var det om at holde i sejlene, for der var vindstød op til 8m/s og en middelvind på 6m/s, så det var lige på grænsen og desværre ikke nok til slalom. En svær beslutning for dommeren Veronika, som dog guide det helt rigtige og fik gennemført i alt 9 kurs og kona sejladser hvor der var tæt kap om placeringer.

I Kona klassen var Tim Aagesen som altid ubesejrlig og forsvarede dermed sin danmarksmester titel. Og som altid var svenskerne mødt taltstrækt op gor at slå danskerne og det startrde de også godt ud med, indtil nogle af de danske top sejler genvandt følingen med brættet efter vinterpausen.

I Foil kom der nye ansigter på podieplaceringer. Her havde den unge Århusianer, Niklas Lillelund, sikret sig en flot 3. Plads i OPEN Overall efter Mads Jepsen og Sebastian Kornum, og både han og Sebastian er nu klar til at flyve mod den næste World cup i Japan.

I klassen for Alu Foil, hvor selve masten og fusen på foilen er fremstillet af Aluminium, var der også her nye ansigter domineret af 4 lokale sejlere fra Nivå Bådelaug: 1. Frederik Sommer, 2. Oliver Walbum, 3. Anissa Mohrath og 4. Natasha Schaloffsky.

I Formula klassen var der efterhånden ikke mange deltager. Nogle valgte sågar ikke at sejle med mens andre, som Anne-Louise, valgte at gennemføre kryds banen på slalom udstyr på grund af de mange vindspring og til tider hård vind der var. Nej nej. Der var ingen undskyldning for ikke at komme ud.

Alt i alt et meget vellykket stævne takket være det efterhånden rutineret Crew som år efter år står klar til st tage imod sejlerne og give dem en oplevelse.  Og en stor rak til vores fotograf Jan Nielsen som fryser fingertippen for at tage billeder som alle kan ses på vores Facebookside. Så husk at give vores fotograf nogle Credits, når du deler hans billeder.

 

PODIE PLACERINGER

Overall Kona DM

Overall Kurs

Overall Kurs/Slalom Alu Foil

Overall Kurs/Slalom Women (mangler Natasha på en 3. plads)

Overall Kurs/Slalom Youth

Overall Kurs/Slalom Junior

Overall Kurs/Slalom Master

Overall Kurs/Slalom Grandmaster