Lynæs var lokationen for anden afdeling af Danmarks Mesterskaberne i disciplinerne Kurs og Slalom, men når det så er sagt så kunne det ikke gå værre end galt. En uge forinden fik DBO nemlig den besked at Lynæs Sejlklub, som skulle have været vært, alligevel ikke kunne da de havde noget andet båd sejlads igang samme weekend. Ups! Hvad gør man så? Så kalder man alle mand og spørger løs om nogen kender nogen som kender nogen som vil hjælpe frivilligt. Heldigvis trodte et par fædre og mødre med flere op for at hjælpe DBO’s trofaste dommer Veronika med at gennemføre stævnet på bedst mulig vis. Men det var ikke uden udfordringer.

Vinden lød på 6m/s og skulle tiltage til 7-8m/s med solskin på første dagen. En perfekt slalom udsigt. Dog var meldingen til skippermødet at den ene af de to båd ikke fungerede, og det var derfor ikke muæigt at ligge en slalom bane. Så medmindre der ville ske mirakler, så ville der kun blive sejlet kurs. Og ja, der blev sejlrt kurs i god luft. Så god luft at Sofie Hammeken (DEN-120) sejlede med på kurs banen på slalom udstyr. Og selvom vinden blev ved med at blæse, så var der ikke flere sejladser efter de 6 kurs sejladser som er tilladt pr. Dag.

STADIG INGEN MIRAKLER
Der skete heller ingen mirakler med hensyn til den ødelagte båd til søndagen og mange slalom sejler havde netop tilmeldt sig stævnet i sidste øjeblik efter at have set en bragende god vejrudsigt. Takket værd Lynæs Surfcenter som ikke skulle brige deres rib båd, kunne det helt nye Crew ligge en slalom bane som iøvrigt blev ret perfekt lagt. Veronika nailed det fuldstændig sammen med sit Crew og det er første gang at hun står på helt egen hånd med nye besætningsmedlemmer. Hun stod dog ikke helt alene – kun med beslutningerne som hun beslutsomt stod fast i – for på land stod både DBO’s formand og DBO’s kurs/slalom formand bag kullisserne og havde sørget for at stævnet overhovedet blev til noget med hjælp fra Nivå Bådelaug. Med alle de sejladser i både Nivå og Lynæs, er det blevet en successfuld sæsonstart på DM i windsurfing.

DEN UNGE SKIBONIT
Og hvem er så den unge Skibonit som omtalt i overskriften? Jo, hvis du har fuldt med lidt på vores historier, så er det de unge der har overtaget overall podieplaceringerne efter at Foil disciplinen sidste år blev officielt implementeret. Sammen med Slalom sejladser var det Peter Nors (DEN-431), som også er at se på øverste billede, der fik sin første sejr til et DBO stævne overall. Peter var flyvende på det nye board “Future Fly” som udkom i 2019 og som er udviklet af en PWA World Cup sejler. Dertil har Peter også skiftet sejl sponsor fra Neilpryde over til Point-7 i slalom disciplinen, hvilket lader til at fungere ret godt for ham. Stort tillykke til Peter og det er nok ikke sidste gang vi ser til ham.

NYE KVINDER PÅ PODIET
Hele 3 nye kvinder var også at se på vandet hvor det for alle 3 (Trine Bentzen (DEN-226), Cecilia Øreskov (DEN-81) og Sofie Hammeken (DEN-120)) var deres første kurs/slalom stævne nogensinde. Sofie valgte at sejle kurs på sit slalom udstyr og fik på den måde skaffet sig point og kæmpet sig op på en anden plads lige efter Anissa Mohrath, som i år sejler på Alu Foil. Sofie vandt derudover et par slalom elimineringer. Det var generelt tætte race mellem kvinderne, hvilket gjorde det sjovt for dem at sejle. Med dette som afsluttende sætning og et opråb til alle kvinder derude – hvis du kan lave 6 ud af 10 vendinger og vandstarte, så er du kvalificeret til at deltage. Rettere sagt, så kræver det ikke så meget. Heller ikke på udstyrs siden, hvor du kan bruge freeride udstyr.

Næste stævne er 14.-16. Juni i Rønbjerg som de sidste mange år har leveret legendariske slalom forhold. Det er som de andre andre et Nordisk Mesterskab der løber over 3 dage, så husk at tilmelde dig for at være en del af oplevelsen.

PODIE PLACERINGER
YOUTH

JUNIOR

WOMEN

ALU FOIL

MASTER

OPEN OVERALL

CREW