Det var en glad Christian der kunne vende hjem til Skive fra et succesfuld Tysk Mesterskab på Sylt. Sylt er ellers kendt for svære forhold når der er pålandsvind, da det er en del af Vest kysten. Der er tidevand og kan være forholdsvis stærk strøm, som kan gøre det svært at launche fra – især med en lang foil under brættet.
Christian har dog været her mange gange og har erfaring derfra. Han var forberedt.

 

Der plejer at være en del dansker repræsenteret til dette store 5-dags stævne som byder på en lang promenader fyldt med boder, Live-stream og en oplevelse budt fra et professionelt team. Men i år lå stævnet samtidigt med PWA på Fuertuventura, hvor Sebastian Kornum sejler. Dermed blev det i år kun Christian Justesen og Alfred Dixen, der repræsenterede Danmark.

Christian Justesen overraskede. Han har ikke deltaget i DM serien i år og selvom han har sejlet foil i et par år, så var det noget overraskende at han indtog 4 x 2. pladser ud af de i alt 8 kurs sejladser som der blev afviklet. Med yderligere 2x 3. pladser opnåede han at blive vice-tysk mester i Foil Windsurfing.   Mens Christian fokuserede på udelukkende foil, deltog Alfred Dixen også i slalom disciplinen.

Alfred kæmpede blandt nogle meget dygtige tyske sejlere og opnåede et samlet resultat på en suveræn 18. plads ud af de i alt 51 deltager. Dog ikke nok til at slå de andre 4 Youth sejler foran ham, hvoraf en del af dem har erfaring med at sejle på Sylt.

 

Du kan se video og finde resultater direkte på https://www.windsurfcup.de/surfcupsylt