Formula / Slalom

Formula Windsurfing - flying the fin

Formula Windsurfing

Formula og Slalom tilhører racing disciplinerne. Navnet Formula minder meget om Formel 1, og det ligger på sin vis også tæt op ad dette. Formula klassen er sejlads med høj hastighed, selv i lette forhold. Det er en udfordrende klasse med høj hastighed og teknik.

Formula er kapsejlads, hvor man sejler upwind til et topmærke og dernæst tager banen downwind. Teknik og taktik er blandt de afgørende elementer. Eftersom Formula er en disciplin, hvor man kun konkurrerer i planingsforhold, er der en nedre vindstyrkegrænse. Og for at sikre mange sejladser konkurreres der i en Open Fun klasse med fælles start.

I Formula tilmelder man et max. antal sejl og finner samt ét board, for at disciplinen ikke får liebhaverkarakter. Dvs., at man er godt kørende med 2 sejl og ét board, som skal overholde en international standard.

Open Fun klassen er rettet mod sejlere som vil i gang med kapsejlads, evt. kun har en enkelt dag til rådighed, eller endnu ikke er helt klar til at deltage i ranglisten. Alle kan deltage i Open Fun, sejladserne afvikles sammen med Fromula stævnerne. Udforder dine venner, kom og vær med og få nogle gode oplevelser sammen.

Slalom Windsurfing

Slalom Windsurfing

Slalom er downwind kapsejlads, hvor fart og teknik er afgørende. Der bliver konkurreret i Slalom fra det blæser frisk vind, og det er DBOs målsætning, at der sejles slalom ca. halvdelen af tiden i Racing. I Slalom konkurreres der i fleets, hvilket vil sige store heats. Slalom foregår på en kortere bane end Formula og er præget af action og nerve. I Slalom er der ingen udstyrsbegrænsninger, og der må sejles på Formula- eller custom boards.