Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/e/e/7/dbo.dk/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Kurs / Slalom

Formula Windsurfing - flying the fin

Kurs på Formula Windsurfing bræt

Kurs og Slalom tilhører racing disciplinerne. Kurs er sejlads med høj hastighed, selv i lette forhold. Det er en udfordrende klasse med høj hastighed og teknik.

Kurs er kapsejlads, hvor man sejler upwind til et topmærke og dernæst tager banen downwind. Teknik og taktik er blandt de afgørende elementer. Eftersom Kurs er en disciplin, hvor man kun konkurrerer i planingsforhold, er der en nedre vindstyrkegrænse på 4-5 m/s. Og for at sikre mange sejladser konkurreres der i en Open klasse med fælles start.

I Kurs er der stort set frit valg af udstyr og i 2018 har de fleste sejlere valgt at stille op på brædder med Windfoil i stedet for som tidligere på Formula Windsurfing udstyr.

Open Fun klassen er rettet mod sejlere som vil i gang med kapsejlads, evt. kun har en enkelt dag til rådighed, eller endnu ikke er helt klar til at deltage i ranglisten. Alle kan deltage i Open Fun, sejladserne afvikles sammen med Fromula stævnerne. Udforder dine venner, kom og vær med og få nogle gode oplevelser sammen.

Slalom Windsurfing

Slalom Windsurfing

Slalom er downwind kapsejlads, hvor fart og teknik er afgørende. Der bliver konkurreret i Slalom fra det blæser frisk vind (7-8 m/s), og det er DBOs målsætning, at der sejles slalom ca. halvdelen af tiden i Racing. I Slalom konkurreres der i fleets, hvilket vil sige store heats. Slalom foregår på en kortere bane end Formula og er præget af action og nerve. I Slalom må der sejles på Formula- eller custom boards, dog ikke med foil.