Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/e/e/7/dbo.dk/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Foil/Kurs/Slalom

Siden 2017 har vi gradvist skiftet fra at sejle på Formula Windsurfing udstyr med finne og frit udstyrsvalg mod i stedet at sejle med iQFoil one-design udstyr. Fra 2021 vil de sidste sejlere være skiftet til foil, men det er stadig muligt at deltage med finne, hvis man endnu ikke er tryg ved at sejle på foil. Andet, ældre foil-udstyr fra 2020 eller før kan også stadig bruges, hvis man endnu ikke har fået fat i et sæt iQFoil udstyr.

Slalom på foil-brædder

Fra 2021 sejler vi kapsejlads i 3 discipliner:

 • I ca. 3-6 m/s: Foil-Slalom
 • I ca. 6-8 m/s: Kurs
 • I ca. 8-20 m/s: Slalom med finne

 

Foil-slalom er kapsejlads på foil-udstyr (iQFoil Open), hvor der startes på halvvind på enten en 8-tals-bane eller en downwind-bane. Foil-slalom er nyt for de fleste og vil derfor sejles som ikke-tællende fun-sejladser i 2021. Sejladsen varer 4-6 minutter. Hvis det bliver en succes, vil sejladserne blive tællende fra 2022, sandsynligvis tællende som en kurs-sejlads.

Kurs er kapsejlads på foil-udstyr (iQFoil Open), hvor alle starter samlet mod vinden på en op-ned bane. Sejladsen varer ca. 15-20 minutter.

Formula Windsurfing - flying the fin

Kurs-sejlads på Foil brædder

Slalom med finne er kapsejlads på en kort downwind bane, i hård luft på brædder med finne, altså uden foil. Herudover er der frit udstyrsvalg i slalom. Sejladsen varer 2-4 minutter.

Maraton er langdistancesejlads på foil-udstyr, som f.eks. Ven Rundt, Århus Bugten Rundt eller lignende – evt. med harestart som i “Le Defi”. Vi håber, at kunne teste konceptet i 2021 for så måske at gøre det tællende fra 2022 (en Marathon vil typisk tælle som 2 kurs-sejladser). Sejladsen varer ca. en time.

Open Fun klassen er rettet mod sejlere som vil i gang med kapsejlads, evt. kun har en enkelt dag til rådighed, eller endnu ikke er helt klar til at deltage i ranglisten. Alle kan deltage i Open Fun, sejladserne afvikles sammen med de øvrige kapsejladser. Udforder dine venner, kom og vær med og få nogle gode oplevelser sammen.

Udstyrsbegrænsning: I kurs-sejlads og foil-slalom gælder følgende begrænsninger: (se sejladsbestemmelser for detaljer)

Slalom Windsurfing

Traditionel slalom på finne

Generelt:

 • Et bræt, et sejl, en foil (håndhæves ikke for nye sejlere, der er i tvivl om valg af udstyr).
 • Kun iQFoil udstyr, slalom-sejl eller andet foil-udstyr fra før 2020

Desuden:

 • Senior: Max. 9 m2 sejl og 900 cm2 frontvinge
 • Women: Max. 8 m2 sejl
 • Youth U21: Som senior
 • Junior U17: Alu-foil, max. 7 m2 sejl og 800 cm2 frontvinge


U21- og U17-klasserne oprettes altid, mens U19 og U15 oprettes afhængigt af antal deltagere:

 • Youth U19: Alu-foil, max. 8 m2 sejl og 900 cm2 frontvinge
 • Junior U15: Alu-foil, max. 7 m2 sejl og 800 cm2 frontvinge

I slalom med finne er der ingen udstyrsbegrænsning.

Bemærk: Aldersgrupperne er defineret ved, at man f.eks. er U21 til og med det kalenderår, hvor man fylder 20 år. Man kan desuden score i flere klasser, så en U17-sejlere scorer i U17, U19, U21 og senior. Hvis en U17-sejler ønsker at deltage med f.eks. carbon-foil eller sejl større end 7 m2, så scorer sejleren kun i U21 og senior.