Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/e/e/7/dbo.dk/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Tilbage til Wave / Freestyle

Koncept

Wave/freestyle koncept for Dansk Brætsejler Organisation

Wave/freestylestævnerne er DBO’s tilbud til sejlere, som gerne vil konkurrere mod ligesindede på højt sportsligt niveau. I erkendelse af at den jyske vestkyst har de bedste forhold, er stævnerne placeret her.

Koncept

I 2016 er konceptet ændret, så der afholdes to ranglistestævner: et i foråret og et i efteråret – begge af 4 dages varighed. De to stævner tæller til et samlet ranglisteresultat, og det sidste i efterårsferien er samtidig et særskilt DM.

Der konkurreres i 4 klasser:

Herre A: maks 32 deltagere – lad os bare kalde A-klassen for eliten.

B: maks. 32 deltagere – for sejlere der gerne vil prøve at sejle konkurrence og konkurrereunder lidt mere afslappede forhold end A-klassen

Junior: maks. 24 deltagere – du kan konkurrere i juniorklassen til og med det år hvor du fylder 18 år. Juniorerne er DBO’s fremtid – det er her de unge samler erfaring til at blive fremtidens top-sejlere. Det er ikke helt ved siden af at hævde, at alle de unge danske sejlere med international succes vi ser for tiden, har slået deres folder i DBO’s juniorklasse.

Kvinder: maks. 16 deltagere. Vi skal have flere piger til at sejle konkurrence, fordi…det vil vi bare gerne.

I A-klassen sejles der efter PWA og ISAF-regler – i B, junior og kvinderækken vil sejladsledelsen fra gang til gang beslutte, hvilket format der sejles efter, antal deltagere og vindforhold taget i betragtning.

 

Tilmelding

Tilmelding til alle stævner foregår via DBO’s tilmeldingssystem – det er en forudstæning for deltagelse, at du er medlem af DBO og en sejlklub, der er godkendt af Dansk Sejlunion. Læs mere om startlicens her: http://www.dbo.dk/?page_id=180. Sidste tilmeldingsfrist online er 10 dage før stævnet kl. 22. Tilmelding på dagen koster 300 kr. ekstra – uden undtagelse. Eliminationer offentliggøres på www.dbo.dk tirsdag aften før stævneweekend. I tilfælde af akut sygdom vil eliminationerne blive lavet om på dagen for at sikre et fair resultat. Tidspunkt og sted for skippermøde annonceres på www.dbo.dk senest onsdag aften før stævnet

DBO stiller med overdommer og minimum to dommere – resten af mandskabet står arrangørklubben for: pointberegner, flagfolk, og tavlefører.

Seedningsgrundlag er den til enhver tid aktuelle rangliste – eliminationsprocedure kan forklares efter ønske.

DM er ikke åbent for udenlandske sejlere – hvis udenlandske sejlere ønsker at deltage i forårsstævnet, skal de kontakte wave/freestyleudvalget, og de skal opfylde samme krav som danske deltagere.

Ved spørgsmål, kontakt: Andreas Jørgensen på 23984137 el. wf@dbo.dk