↑ Tilbage til Wave / Freestyle

Koncept

Wave/freestyle koncept for Dansk Brætsejler Organisation

 

Wave/freestylestævnerne er DBO’s tilbud til sejlere, som gerne vil konkurrere mod ligesindede på højt sportsligt niveau. I erkendelse af at den jyske vestkyst har de bedste forhold, er stævnerne placeret her.

Koncept

I 2015 vil to af wave/freestylestævnerne finde sted sammen med formula/slalom for at vise bredden i windsurfsporten og give stævnerne ekstra volumen.

Wave/freestyle serien består i 2015 af i alt 4 stævner: 2 i foråret  – det ene NM i freestyle – og 2 i efteråret.

Der konkurreres i 4 klasser:

Herre A: maks 32 deltagere – lad os bare kalde A-klassen for eliten.

B: maks. 32 deltagere – for sejlere der gerne vil prøve at sejle konkurrence og konkurrereunder lidt mere afslappede forhold end A-klassen

Junior: maks. 24 deltagere – du kan konkurrere i juniorklassen til og med det år hvor du fylder 18 år. Juniorerne er DBO’s fremtid – det er her de unge samler erfaring til at blive fremtidens top-sejlere. Det er ikke helt ved siden af at hævde, at alle de unge danske sejlere med international succes vi ser for tiden, har slået deres folder i DBO’s juniorklasse.

Kvinder: maks. 16 deltagere. Vi skal have flere piger til at sejle konkurrence, fordi…det vil vi bare gerne.

I A-klassen sejles der efter PWA og ISAF-regler – i B, junior og kvinderækken vil sejladsledelsen fra gang til gang beslutte, hvilket format der sejles efter, antal deltagere og vindforhold taget i betragtning.

I 2015 har vi lavet en ændring i konceptet således, at der ikke længere afholdes et særskilt DM-stævne. Danmarksmesteren vil fremover være sejleren med de bedste placeringer igennem hele sæsonen. Det er sportsligt mest fair, og så vil vi gerne have, at du deltager i alle vores stævner.

Waveperformance har førsteprioritet, men hvis udsigten peger i retning af gode forhold til freestyle, kan der indkaldes til freestyle alene. Sejladsudvalget forbeholder sig ret til at aflyse stævner, hvor vejrudsigten skønnes for ringe til at gennemføre sejlads – i så fald bliver tilmeldingsgebyret tilbagebetalt. DM kan dog ikke aflyses.

 

Tilmelding

Tilmelding til alle stævner foregår via DBO’s nye tilmeldingssystem

– det er en forudstæning for deltagelse, at du er medlem af DBO og en sejlklub, der er godkendt af Dansk Sejlunion. Læs mere om startlicens her: http://www.dbo.dk/?page_id=180. Sidste tilmeldingsfrist er 10 dage før stævnet kl. 22. Eliminationer offentliggøres på www.dbo.dk onsdag aften før stævneweekend. I tilfælde af akut sygdom vil eliminationerne blive lavet om på dagen for at sikre et fair resultat. Beslutning om indkaldelse tages af wave/freestyleudvalget senest torsdag før stævnet kl. 20 og annonceres på www.dbo.dk. Tidspunkt og sted for skippermøde annonceres på www.dbo.dk senest torsdag aften før stævnet

 

DBO stiller med overdommer og minimum tre dommere – resten af mandskabet står arrangørklubben for: pointberegner, flagfolk, og tavlefører.

På baggrund af det samlede resultat af årets ranglistestævner kåres en danmarksmester ved sæsonens slutning.

Seedningsgrundlag er den til enhver tid aktuelle rangliste – eliminationsprocedure kan forklares efter ønske.

DM er ikke åbent for udenlandske sejlere – hvis udenlandske sejlere ønsker at deltage i de almindelige ranglistestævner, skal de tilmelde sig på www.dbo.dk, og de skal opfylde samme krav som danske deltagere. Der vil ikke være mulighed for at melde sig til på dagen.

Ved spørgsmål, kontakt: Andreas Jørgensen på 23984137 el. wf@dbo.dk