Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/e/e/7/dbo.dk/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Tilbage til Open Fun

Koncept

DBO Logo

Koncept for Open Fun – pdf format

Open Fun er en nyt tiltag i vores mange aktiviteter i DBO. Open Fun er et breddearrangement, og vil altid blive tilrettelagt så det tilgodeser breddesejleren. Det er en unik mulighed for den nye sejler at prøve kræfter med en bane og ligeledes et godt tilbud til den, der har en enkelt dag eller bare vil sejle for sjov. Deraf navnet Open Fun.

Det er ikke et krav, at man skal være medlem af DBO til første stævne, men for at kunne deltage i efterfølgende stævner vil det være helt naturligt at man melder sig ind.

Open Fun er kapsejlads på en reduceret bane i forhold til ranglisten, og der vil i afviklingen blive taget hensyn til sejlernes niveau ved planlægning af banerne.

Open Fun kan enten sejles på en reduceret racing bane, eller en separat udlagt bane. Hvis der sejles på en reduceret racing bane, vil det være med en separat start forskudt fra racing starten.

Open Fun kan også afvikles som et endagsstævne, hvor der laves en selvstændig indbydelse.

Afhængigt af deltagerantallet, vil der kunne inddeles i grupper jf. rangslisten.

En vigtig ting omkring Open Fun

Alle deltagere i Open Fun bærer en lycra vest under sejlads med nummer på. Dette er af hensyn til dem selv og andre sejlere. Således vil de mere erfarne være klar over, at der skal tages ekstra hensyn, samt helt naturligt give venlig hjælp. Dette er kun gældende når OpenFun afvikles sammen med ranglisten.

Deltagelse i Open Fun kan ske på al slags udstyr. Det tilrådes, at man på baner med opkryds sejler på brætter med sværd eller på et formula bræt.

Open Fun afvikles i 2 discipliner enten banesejlads med opkryds eller slalom. Vindgrænserne er de samme som i racing. Ved separate Open Fun stævner kan der efter kapsejladsledelsens skøn afviges for vindgrænserne.

Sejlere skal ALTID bære redningsvest under deltagelse i Open Fun, og ligeledes skal der altid være hjælpefartøjer til rådighed.

Der sejles efter gældende kapsejladsregler, og der henstilles til at tage hensyn til hinanden. Startprocedure, styrbord/bagbord, luv/læ samt almen orientering om banen gennemgås på et skippermøde inden start, så ingen er i tvivl.